درباره ما  |  ارتباط با ما  |  RSS  |  آرشیو  |  1403-02-08  |  2024-04-27  |  بروز شده در: 1403/02/08 - 05:50:1 FA | AR | PS | EN
پاسخ اسرائیل به پیشنهاد آتش‌بس حماس            خیز رئال مادرید برای فتح لالیگا خیز با پیروزی مقابل سویه داد             مالیزیا در زمینه امنیت سایبری با افغانستان اعلام همکاری کرد             آغاز نشست سه‌جانبه میان حکومت طالبان، ترکمنستان و قزاقستان             با شکست عراق، نیمی از راه جام جهانی را طی کردیم            افشای جزئیات تماس اخیر ترامپ و بن سلمان             دیدار ملا یعقوب با هینت مالیزیایی در کابل            آزادی ۶۳ زندانی افغان از زندان پاکستان            وضعیت غزه بدتر از دوران آپارتاید در افریقای جنوبی است            پولیس ترکیه بیش از هزار پناهجوی اغلب افغان و پاکستانی را بازداشت کرد            سه کشور گروه هفت تحریم‌های جدید علیه ایران اعلام کردند             سفرهای متعدد هیئت‌های سیاسی به کابل نشان‌دهنده‌ پذیرفته شدن حکومت طالبان است            پیروزی پُر گول منچسترسیتی مقابل برایتون            در صورت مصادره دارایی‌ها؛ سطح روابط خود با واشنگتن را کاهش می دهیم            ادامه کمک های اتحادیه اروپا به مردم افغانستان            






تاریخ نشر: 1398/09/12 - 21:17:3
تعداد بازدید: 934
با دوستان خود به اشتراک بگذارید

سکوت جهانی در برابر تبدیل کشمیر به کرانه باختری دوم
تغییر مصنوعی ساختار جمعیت کشمیر به نفع هند، به طور دقیق همان هدفی است که هندوهای افراطی در برابر کشمیر دنبال می‌کنند و حال با لغو خودمختاری کشمیر انتظار می‌رود روند هندوسازی کشمیر با سرعت بیشتری دنبال شود.

بیش از سه ماه از محاصره کشمیر می‌گذرد و ساکنان این منطقه همچنان در بدترین شرایط با نقض حقوق اولیه انسانی خود از سوی نظامیان هندی روبرو هستند.

 به تازگی سازمان همکاری اسلامی خواستار پایان نقض حقوق بشر توسط هند در کشمیر شد.

گزارش‌ها حاکی  از آن است که کمیته حقوق بشر این سازمان ضمن برگزاری یک نشست ویژه تاکید کرد: آینده کشمیر باید به دست مردم و مسلمانان این منطقه تعیین شود و هند حق ندارد برای میلیون مسلمان تصمیم گیری کند.

نمایندگان این سازمان تاکید کردند: مردم کشمیر از 5 اوت (119 روز پیش) در خانه خود حبس شده‌اند و نظامیان در سراسر منطقه حکومت نظامی برقرار کرده‌اند این یک اقدام زننده است و هند باید هر چه سریع تر حکومت نظامی منطقه را به پایان برساند.

همچنین این سازمان استفاده وسیع از تفنگ‌های ساچمه‌ای و گاز اشک آور توسط نظامیان هندی را در منطقه محکوم کرده و تاکید کرد: گلوله‌های ساچمه‌ای تا کنون باعث نابینا شده ده‌ها هزار نفر شده است.

تشدید بحران کشمیر

ایالت جامو و کشمیر هم اکنون شکل یک منطقه نظامی را به خود گرفته و تمام نقاط آن زیر محاصره شدید نظامیان هندی قرار دارد.

از سه ماه و اندی پیش به این سو حکم لغو خودمختاری ایالت جامو و کشمیر از سوی دولت هند اعلام شد. امیت شاه وزیر داخله هند گفته است که این حکم از سوی دولت امضا شده و بر اساس آن، ماده 370 قانون اساسی تغییر خواهد کرد.

با تغییر این ماده از قانون اساسی هند، ایالت جامو و کشمیر هند که اکثریت جمعیت آن را مسلمین تشکیل می دهند؛ دیگر خودمختار نیست و نخست وزیر و مجلس اعلا نخواهد داشت.

تقریبا تمام مردم این منطقه در برابر این تصمیم هند معترض هستند؛ اما چهره نظامی این ایالت اجازه هیچ نوع گردهمایی، تظاهرات و اعتراض را به مردم نمی دهد.

هند هم اکنون ده هزار سرباز جدید را به این منطقه فرستاده و کانال ارتباطی تلفن و اینترنت کشمیر را دچار اختلال کرده است.

پس از استقلال هند از بریتانیا و جدا شدن پاکستان از این کشور در سال ۱۹۴۷، دو طرف، روی مالکیت کامل بر کشمیر بر طبل جنگ کوبیدند و در حال حاضر “خط کنترل” به عنوان مرز غیررسمی دو کشور شناخته می‌شود. با این حال طی این سال‌ها کشمیر توانسته بود خودمختاری خود را حفظ کند، اما حال هند با لغو خودمختاری به دنبال الحاق کامل کشمیر به عنوان یکی از استان‌های خود است.

تبدیل کشمیر به کرانه باختری دوم

قانون شماره 370 کشمیر، وضعیت نیمه خودمختار کشمیر و حقوق انحصاری سرزمین آن را تضمین می کند، اما از تاریخ 31 اکتبر این قانون توسط دولت هند لغو شده است.

به این ترتیب به نظر می‌رسد که  پروژه مهاجرتی – استعماری برای خدمت به جاه طلبی‌های هندوهای افراطی برای تغییر ساختار جمعیتی منطقه مسلمان نشین کشمیر شروع شده است.

طی چند سال گذشته نیز هند اقدام به احداث برخی شهرک‌های ویژه هندوها در مناطقی از کشمیر نموده بود.

شهرک‌های هندو نشین باعث شده تا کشمیری‌ها از اینکه مبادا میهن آنها نیز به کرانه باختری که تحت اشغال اسرائیل است تبدیل شود، احساس نگرانی کنند.

تغییر مصنوعی ساختار جمعیت کشمیر به نفع هند، به طور دقیق همان هدفی است که هندوهای افراطی در برابر کشمیر دنبال می‌کنند و حال با لغو خودمختاری کشمیر انتظار می‌رود روند هندوسازی کشمیر با سرعت بیشتری دنبال شود.

اهمیت تغییر بافت جمعیتی کشمیر برای هند از آنجاست که کشمیر تنها منطقه با جمعیت اکثریت مسلمان در هند محسوب می‌شود و در صورت تغییر بافت جمعیتی این منطقه، دیگر در هیچ منطقه ای از هند مسلمانان از نظر جمعیتی در اکثریت نخواهند بود و این مسئله تاثیر بسزایی در آینده سیاسی و بافت اجتماعی هند خواهد داشت.

در حال حاضر با لغو خودمختاری کشمیر، این منطقه دیگر قانون اساسی جداگانه نخواهد داشت و مثل سایر ایالت‌های هند باید از قانون اساسی دولت تبعیت کند. همچنین همه قوانین هند در کشمیر تحت حاکمیت هند اجرا خواهد شد و شهروندان هندی از همه ایالت‌ها می‌توانند در کشمیر خانه و ملک بخرند.

سکوت سیاسی در برابر ظلم به کشمیر

وضعیت کشمیر این روزها با ادامه محاصره طی بیش از سه ماه گذشته مساعد نیست و علاوه بر تشدید شرایط امنیتی محاصره کشمیر برای ساکنان مسلمان، از سوی دیگر هرگونه اعتراضی به  شدت سرکوب شده و نظامیان هندی معترضان را هدف قرار می‌دهند.

به دلیل ایجاد اختلال در راه‌های ارتباطی کشمیر و قطع اینترنت و خطوط تلفن از سوی دولت هند، امکان مشخص شدن آمار دقیق قربانیان و مجروحان در کشمیر که اعتراضاتی را دنبال کرده‌اند، نیست، اما خبرها حاکی از آن است که فقر و کمبود امکانات پزشکی و بهداشتی برای مسلمانان تحت محاصره کشمیر به شدت تشدید شده است.

با وجود این شرایط اما جامعه جهانی دربرابر نقض حقوق بشر در کشمیر تا کنون اقدام قابل توجهی دنبال نکرده است.

  • سکوت سازمان ملل و نهادهای بین‌المللی: تردیدی نیست که مسئله نقض حقوق بشر در کشمیر و محاصره این منطقه از سوی دولت هند به معنای نقض کامل قطعنامه‌های سازمان ملل است. در قطعنامه 13 اوت 1327ش ( 1948 ) و ژانویه 1328ش ( 1949) سازمان ملل ، مقرر شد مناطق مسلمان نشین کشمیر جزو پاکستان و نواحی هندونشین جزو هندستان درآید و جهت مشخص شدن میزان تمایل مردم برای پیوستن به هند یا پاکستان به آراء عمومی در یک جو آرام و محیط بی طرفانه مراجعه شود و تا وقتی این کار صورت نگرفته ، سرزمین کشمیر نه جزو هندوستان و نه از آن پاکستان است، ولی با لغو خودمختاری کشمیر و الحاق آن به هند از سوی دولت دهلی نو در عمل قطعنامه سازمان ملل نقض گردید. با این حال تا کنون سازمان ملل اقدام موثری در راستای محکومیت هند و جلوگیری از اقدامات این کشور در کشمیر دنبال نکرده است.
  • علاوه براین در موضوع نقض حقوق بشر نیز نه «شورای حقوق بشر سازمان ملل» و نه هیچکدام از مجامع حقوق بشری از جمله «عفو بین الملل» و یا «دیده بان حقوق بشر» واکنشی به نقض گسترده حقوق بشر در کشمیر نداشته و رویه خود را بر سکوت محض در برابر تحوولات کشمیر قرار داده‌اند.
  • سکوت دولت‌ها: بخش دیگری از سکوت جامعه جهانی در برابر تحولات کشمیر مرتبط با عدم واکنش موثردولت‌های غربی و اسلامی در برابر تحولات کشمیر است. به استثنای دولت پاکستان که به طور طبیعی تحولات کشمیر را به عنوان بخشی از تحولات داخلی خود دنبال می‌کند، واکنش دیگر دولت‌های اسلامی به تحولات کشمیر تنها محدود به ایران و ترکیه بوده است. با این حال دیگر دولت‌های اسلامی و از جمله دولت‌های عربی قطر، عربستان و یا مصر و... سکوت در برابر کشمیر را در پیش گرفته‌اند و حتی پس از اقدامات اخیر در کشمیر، نخست وزیر هند در تماس با پادشاه عربستان با او گفتگو کرد، اما دو طرف ترجیح دادند در این مذاکرات اشاره‌ای به مسئله کشمیر نشود. مشخص است که مسئله کشمیر برای برخی از کشورهای عربی از جمله عربستان تحت الشعاع روابط سیاسی ریاض با دهلی نو است و در این شرایط سعودی‌ها با وجود ادعای توجه به مسائل جهان اسلام، اما حقوق بشر مسلمانان کشمیر را قربانی روابط سیاسی خود کرده‌اند.

همچنین علاوه بر دولت‌های عربی و اسلامی، حتی دولت‌‌های غربی که مدعی دفاع از حقوق بشر دارند، تا کنون واکنش تعیین کننده‌ای به نقض گسترده حقوق بشر در کشمیر نداشته‌اند و دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا نیز اعلام کرده که مسئله کشمیر به روابط هند و پاکستان مربوط است و در آن ورود پیدا نخواهد کرد. آشکارا مشخص است که کشورهای اروپایی و آمریکا نیز به دلیل روابط تجاری و سیاسی خود با هند علاقه‌ای به تنش با دهلی نو ندارند. مضاف بر آن که واشنگتن به جایگاه و رابطه با هند به عنوان رقیبی در برابر چین نگاه می‌کند و از این منظر ترجیح می‌دهد که دهلی نو از واشنگتن فاصله نگیرد.

براین اساس با توجه به تحولات اخیر در کشمیر به نظر می‌رسد امروزه بحران کشمیر که همراه با نقض قطعنامه‌های سازمان ملل صورت گرفته، پیش از هرچیز تحت الشعاع تحولات سیاسی است و همین موضوع باعث شده تا مسلمانان کشمیر بیش از هرچیز قربانی روابط سیاسی باشند.

 

لینک مطلب: https://www.ansarpress.com/farsi/11977


تگ ها:






*
*

*



نیز بخوانید

آینده تاریک یا روشن؛ در انتظار اقتصاد افغانستان


آیا امریکا جنگ اوکراین را به طرف جنگ جهانی سوم هدایت می‌کند؟


آیا امریکا خواستار حذف قطر از میانجیگری است؟


پرونده احیای برجام روی میز بایدن


آیا حمله اسرائیل به ایران؛ پایان ماجراجویی است؟


ایران و اسرائیل را از جنگ بزرگ دور کنید


پرجمعیت‌ترین کشور دنیا در آستانه برگزاری طولانی‌ترین انتخابات


معیارهای دوگانه امریکا؛ از حمایت اوکراین تا سکوت در غزه


رسانه‌های اسرائیلی از خیانت اردن به جهان اسلام شگفت زده شدند


نیویارک تایمز:ایران بطور مستقیم با امریکا درگیر نمی شود


کمبود نیروی جنگی در ناتو برای مقابله با روسیه


آیا روابط ترکیه و رژیم اسراییل متوقف شد؟


تغییر جغرافیای جنگ در خاورمیانه؛ آیا نتانیاهو موفق شد؟


جنگ خونین و ویرانگر غزه وارد ششمین ماه شد


توافقنامه ترامپ امریکا را مجبور به خروج از افغانستان کرد


وضعیت غزه نشانگر بربریت ذاتی سرمایه‌داری جهانی است


آیا واقعاٌ ترامپ مصمم به خروج از ناتو است؟


روسیه در موضع برتر قرار دارد، پوتین به کم قانع نیست


آیا اروپا آمادگی ریاست جمهوری مجدد ترامپ را دارد؟


دیدار های بلینکن با سران کشورهای عرب زمینه ساز صلح در غزه می شود؟


کشور های غربی برای اعمال تحریم بر ایران اختلاف دارند


چین، بدون روسیه مذاکرات صلح اوکراین را تحریم می‌کنیم


آمادگی روسیه برای جنگ با ناتو


آیا امریکا توان منزوی کردن حکومت طالبان را ندارد؟


ضرورت بازتعریف روابط ایران و پاکستان در دولت جدید





پربازدیدها
پربحث ها


اخبار تازه را در موبایل خود ببینید.

ansarpress.com/m



نظرسنجی

به نظر شما با پذیرفتن خط دیورند و مرز فعلی بین افغانستان و پاکستان توسط افغانستان، صلح در افغانستان برقرار میشود؟

بله

خیر

معلومـ نیست

مشاهده نتایج


آخرین خبرها

سفر معاون وزیر خارجه‌ی امریکا برای گفتگو درباره‌ی افغانستان به قطر و پاکستان

پاسخ اسرائیل به پیشنهاد آتش‌بس حماس

خیز رئال مادرید برای فتح لالیگا خیز با پیروزی مقابل سویه داد

مالیزیا در زمینه امنیت سایبری با افغانستان اعلام همکاری کرد

آغاز نشست سه‌جانبه میان حکومت طالبان، ترکمنستان و قزاقستان

با شکست عراق، نیمی از راه جام جهانی را طی کردیم

افشای جزئیات تماس اخیر ترامپ و بن سلمان

دیدار ملا یعقوب با هینت مالیزیایی در کابل

آزادی ۶۳ زندانی افغان از زندان پاکستان

وضعیت غزه بدتر از دوران آپارتاید در افریقای جنوبی است

پولیس ترکیه بیش از هزار پناهجوی اغلب افغان و پاکستانی را بازداشت کرد

سه کشور گروه هفت تحریم‌های جدید علیه ایران اعلام کردند

سفرهای متعدد هیئت‌های سیاسی به کابل نشان‌دهنده‌ پذیرفته شدن حکومت طالبان است

پیروزی پُر گول منچسترسیتی مقابل برایتون

در صورت مصادره دارایی‌ها؛ سطح روابط خود با واشنگتن را کاهش می دهیم

ادامه کمک های اتحادیه اروپا به مردم افغانستان

تبدیل شدن افغانستان به گورستان امیدهای دختران

مسدود شدن شاهراه هرات - بادغیس از اثر سیلاب ها

هشدار از احتمال بارندگی‌های شدید و سیلاب در ۳۴ ولایت کشور

توشیح بسته کمکی ۹۵ میلیارد دالری امریکا از سوی جو بایدن

یکی از بزرگ‌ترین اشتباهات بایدن عقب‌نشینی از افغانستان بود

عادی‌سازی روابط مشروط به تغییر رفتار حکومت طالبان است

حمایت حکومت طالبان از مبارزه حق طلبانه مردم فلسطین

قدرتهای بزرگ هسته‌ای بطور غیرمستقیم در اوکراین می‌جنگند

طالبان خواستار ارتقأ سطح دیپلوماتیک افغانستان در قزاقستان شدند


خبرهای پزشکی


خبرگزاري انصار ©  |  درباره ما  |  ارتباط با ما  |  نسخه موبایل  |  پیوندها  |  طراحى و پشتيبانى توسط: شركت شبكه نگاه
استفاده از مطالب اين سايت با ذكر منبع (لينك سايت) مجاز است.